Vad är CFDs?

CFDs (Contracts for difference) erbjuder investerare ett annorlunda och spännande sätt att handla på - i motsättning till att fysiskt köpa och sälja aktier, kan du handla CFDs, som är ett derivat som exakt följer den underliggande aktien eller indexet. Själva handeln är gratis, men courtaget är inräktnat i köpkursen respektive säljkursen - vanligtvis mellan 0.1-0.2%. Om du tror aktien kommer öka i värde, tar du en ”long” position, men om du förväntar att marknaden skall stagnera väljer du en ”short” position. Du uppnår vinst eller förlust beroende på om din tro på marknaden blev riktig eller ej.

Om du har lust att testa hur CFD handel fungerar, rekomenderar vi att du lastar ner vår demo verision av OmniTrader här.

De viktigaste fördelarna med CFDs är:

- Låg ingångs investering - bara 10% av exponeringen.
- Handla index, sektorer, valuta eller aktier.
- Mycket enkelt att shorta positioner.
- CFDs kan användas strategiskt som till exempel en hedge mot en existerende aktieposition.
- Du kan minimera risken genom att använda en Stop-loss funktion.

Om du vill veta mer om CFDs kan du läsa artikeln under, som är från en norsk investerings journal:

Vem är interesserad av CFDs?
CFDs ger dig en möjlighet att göra goda investeringar och hävstångseffekten gör att en handel kan ge långt högre avkastning än vanlig aktiehandel. Själva handeln är lika enkel att utföra. Men, risken är naturligtvis tillsvarande och förlusterna kan också bli större än vid handel i vanliga aktier. Vi rekomenderar därför att man bevakar sina positioner kontinuerligt och även att man stänger positionerna om man ska vara borta under en period.

Du hittar relevanta avtal och mer information om OmniTrader här.

Utformning |  Hjälp |  Utskrift Inga öppna marknader
måndag 16/07-2018 08:49:24